عرضه و تقاضا، مشابه به هر کالای دیگری، عامل بزرگی در تعیین قیمت فولاد در بازار است. هنگامی که تقاضا بالا و عرضه پایین باشد، قیمت‌ها بالا می‌روند؛ و یا برعکس هنگامی که عرضه بالا و تقاضا پایین است، قیمت‌ها کاهش می‌یابند. قیمت فولاد بعنوان یک کالای مهم در صادرات بین کشورهای تولید کننده، نه تنها تحت تاثیر عرضه و تقاضا قرار می‌گیرد، بلکه تحت تاثیر پیش‌بینی عرضه و تقاضا نیز می‌باشد. میزان آگاهی از اطلاعاتی مثل موجودی زنجیره‌ی تامین از کارخانه تا خریدار نهایی، بر تعدیل و یا تقسیم عرضه و تقاضا در کوتاه مدت و یا بازار روز بسیار موثر است.

 

۲- نیاز صنایع وابسته

قیمت میلگرد  فولاد تحت تاثیر نیاز صنایع مختلف مصرف کننده‌ی مستقیم فولاد قرار می‌گیرد. به عنوان مثال اگر صنایعی مثل خودروسازی، بسته‌بندی و دیگر صنایع در کشور با قدرت عمل کنند به طور معمول تقاضا بالا خواهد رفت.

 

۳- هزینه مواد اولیه

قراضه و سنگ آهن، دو ماده‌ی اصلی در تولید فولاد هستند. اگر موجودی این مواد کم باشد و از طرفی تقاضا نیز بالا باشد، قیمت این مواد اولیه افزایش یافته و در نتیجه باعث افزایش قیمت نهایی فولاد می‌شود. از طرفی تغییرات لحظه‌ای قیمت برای برخی عناصر مهم که در ترکیب شیمیایی فولاد زنگ نزن مثل نیکل و کروم مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز بر قیمت نهایی فولاد موثر است.

قیمت نبشی

فولاد فیدار

علاوه بر دو مورد بالا هزینه‌های انرژی در سیستم بر قیمت نهایی موثر است؛ چرا که ذوب و شکل دهی فولاد از پر مصرف‌ترین بخش های انرژی در هر کشور است. بنابراین دنبال کردن قیمت های جهانی انرژی مثل نفت و گاز، از فاکتورهای مهم تعیین و پیش‌بینی قیمت فولاد هستند.

قیمت لوله


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها